In de Verenigde Staten is voetbal, beter bekend als soccer, niet van oudsher een van de populairste sporten. Basketbal, honkbal, American football en ijshockey hebben verreweg de meeste fans, hoewel voetbal op grote schaal beoefend wordt door schoolgaande kinderen en vooral meisjes.

Echter, sinds de VS gastheer is geweest van het Wereldkampioenschap in 1994, is voetbal doorgebroken in de samenleving en heeft het een spectaculaire groei in populariteit gezien in de laatste paar decennia.

Supérate y alcanza todas tus metas como deportista en esta academia de alto rendimiento.

Taallessen:Geen Engels
Vereiste leeftijd:12-19 jaar

De huidige professionele voetbalcompetitie voor mannen is de Major League Soccer (MLS), die bestaat uit 20 teams. In de laatste jaren kiezen steeds meer spelers van wereldklasse ervoor om hun succesvolle sportcarrière te voltooien in een Noord-Amerikaans team. Spelers zoals David Beckham, Thierry Henry, Kaká, Alessandro Del Piero, Raúl González, Steven Gerrard, Frank Lampard en David Villa zijn enkele grote voetballegendes die de Atlantische Oceaan overgestoken zijn na sterren van het Europese voetbal te zijn geweest.

De professionele vrouwelijke voetbalscène is van wereldklasse en het Amerikaanse team is momenteel één van de meest succesvolle. Het Amerikaanse vrouwenteam heeft drie keer het WK gewonnen (in 1991, 1999 en 2015). Ook wonnen ze vier van de vijf keer dat het toernooi is gespeeld Olympische Goud.

Elk jaar zijn er meer en meer jongeren die van voetbal houden die naar jaarlijkse academies komen om specialistische coaching te combineren met een academische studie in uitstekende faciliteiten.

In de VS wordt deze perfecte combinatie van voetbal en academische studie aangeboden door, onder andere, de prestigieuze IMG Academy. Deze academie bevindt zich in Bradenton (Florida) en is gericht op jongeren tussen de 10 en 19 jaar die een gemiddeld of gevorderd voetbalniveau hebben.

IMG Academy biedt een uitstekend sportief-educatief programma opgedeeld in semesters (herfst of lente) in lijn met de Amerikaanse educatieve kalender. Internationale studenten kunnen ook Engelse lessen nemen om hen te helpen hun communicatie met hun klasgenoten, coaches, leraren, enzovoorts te verbeteren.

Student-sporters worden ondergebracht in de moderne faciliteiten van Bradenton, een complex vergelijkbaar met de campus van een universiteit, dat zich over bijna 500 hectare uitstrekt.

Andere voordelen van de jaarlijkse academies

Naast het verbeteren van de voetbalvaardigheden en kennis van de Engelse taal, stellen jaarlijkse academies zoals IMG de jongeren in staat om verantwoordelijker en onafhankelijker te worden. Enkele maanden weg zijn van huis maakt dat de studenten een positieve ontwikkeling van hun persoonlijkheid ervaren, en ze zullen extraverter en met verbeterd zelfvertrouwen terugkomen.

Een ander aspect om te benadrukken is de mogelijkheid voor de jongeren om hun Engels te verbeteren dankzij de totale onderdompeling in de taal. Tegenwoordig wordt voor een groot percentage van de werkgelegenheid een goede beheersing van de Engelse taal vereist, en tal van studies hebben aangetoond dat het spreken van deze taal de kansen op het snel vinden van een goede baan vergroot. Internationale studenten op de IMG Academy gaan naar huis met een betere kennis van het Engels, wat hen een toegevoegde waarde op de arbeidsmarkt geeft.