Details kamp
Training:
15 uur / week
Taallessen:
Geen Engels
Vereiste leeftijd:
9-17 jaar
Dichtstbijzijnde vliegveld:
Turín-Caselle (TRN)

De trainingen woden uitgevoerd in de officiële installaties van de club, gelegen in Vinovo (op ongeveer 20 minuten van Turijn).

De jongeren worden ondergebracht in Hotel Interporto, dat zich bevindt op ongeveer 10 minuten van de sportinstallaties.

De duur van het programma is twee weken en de voertaal is Italiaans, aangezien 90% van de deelnemers Italiaans is. Een deel van het team spreekt ook Engels of een andere taal. Wij raden aan dat de jongeren die deel willen nemen aan het kamp al enige kennis van het Italiaans hebben, hoewel er elk jaar deelnemers zijn vanuit de hele wereld die de taal niet spreken en zich toch snel aanpassen en maximaal genieten van de ervaring.

 

Geïnteresseerd?

Download informatie over dit kamp en lees het op elk moment. Heeft u al besloten? Reserveer nu!

Voetbaltraining

De training wordt begeleid door de trainers van het voetbalkamp Juventus in de faciliteiten van het desbetreffende kamp.

Trainingsplan
 • Uren training per week:
  15 uur / week
 • Vereiste leeftijd:
  9-17 jaar
 • Talen gesproken door trainers:
  Italian, English
 • Minimaal voetbalniveau om deel te nemen aan het kamp:
  Beginner
 • Trainingsniveaus die het kamp aanbiedt:
  Advanced, Intermediate, Beginner
 • Hoe zijn de groepen georganiseerd?
  De groepen zijn georganiseerd naargelang: Age, Level
 • Aantal kinderen per groep:
  15
 • Aantal trainers per groep:
  1

Het technische programma van de kampen heeft als doel de studenten aan te moedigen om hun technische vaardigheiden ten volle te ontwikkelen en om hen te motiveren.

Elke jongen of meisje zal aangemoedigd worden om alles te geven op het veld, om zijn of haar zwakke punten te leren kennen, zich daarop te richten en ze te verbeteren.

Het doel van het kamp is om de studenten nieuwe technische aspecten aan te leren en hun ervaringen uit te breiden, naast het ontwikkelen van een gezonde competitieve energie met hun medestudenten vanuit de hele wereld.

De gehele training wordt gekenmerkt door de slogan: ‘Speel, Voel, Groei en Verbeter’ (‘Play, Feel, Grow and Improve’).

De training zal aangepast worden aan de leeftijd en behoeften van elke jongen of meisje en zal bestaan uit spelletjes, technische en tactische oefeningen, individuele- en groepsoefeningen en een specifiek programma voor keepers.

Er zal ook aandacht worden besteed aan de fysieke kanten van voetval, waaronder het rennen met en zonder bal, passen, schieten, nauwkeurigheid, het samenwerken van het team bij verschillende speeltechnieken en tactieken en strategieën voor zowel aanvallen als verdedigen.

De coaches

De technische staf van de ‘Juventus Soccer Schools’ bestaat uit door de Italiaanse voetbalbond gecertificeerde coaches die tevens zijn afgestudeerd in sportwetenschappen.

De gekozen staf heeft uitgeblonken aan de Universiteit van Juventus, om zo een eersteklas trainingsinstituut te kunnen creëren, die coaches en trainers in staat stelt om voetbal te doceren aan de hand van de Juventus methode.

De coaches zijn gekozen vanwege hun sociale vaardigheiden en hun bereidheid om met kinderen van alle leeftijden te werken.

De Juventus-stijl is gebaseerd op kwaliteit, betrouwbaarheid, deskundigheid en eigenheid.

De club

Juventus FC is in 1897 opgericht door een groep studenten van het Liceo Massimo D’Azeglio. Zij noemden de club Juventus, wat ‘jeugd’ betekent, omdat de club toentertijd bestond uit jeugd uit Turijn.

Het eerste kampioenschap voor het team van Juventus vond plaats in 1900, toen ze meededen aan het Italiaanse voetbalkampioenschap. Ze gingen echter niet door naar de volgende ronde.

In 1905, na het veranderen van de kleur van het shirt van zwart en roze naar zwart en wit, zoals het heden nog steeds is, behaalde het Italiaanse team zijn eerste succes toen het de finale haalde en de Football League Championship won.

Het volgende seizoen behaalde Juventus de finale, maar besloot onverwachts niet te spelen. In 1906 bemerkte de club nog meer rampen, omdat sommige werknemers de club wilden verhuizen uit Turijn en de club op het punt stond naar Zwitserland te verhuizen en van naam te veranderen.

Ze overleefden dit echter en na de Eerste Wereldoorlog vormde Juventus één van de beste Italiaanse teams uit die periode. In 1923 kocht Edoardo Agnelli de club en behaalden ze succes na succes, zo ook in het beruchte jaar 1926.

Rosetta, Munerati and Bertolini maakten deel uit van een fantastische ploeg die ervoor zorgden dat Juventus vijf opeenvolgende overwinningen in Italiaanse kampioenschappen tussen 1930 en 1935 behaalde. De ploeg bestond uit een unieke combinatie en tevens in bezit van de vaardigheden van Italiaans-Argentijnse voetballers zoals Cesarini, Monti en Mumo.

Gedurende dit tijdperk was Juventus gevestigd in zijn Stadio Mussolini, na het Umberto I Velodrome, het Corso Sebastopoli en het Corso Marsiglia verlaten te hebben.

In 1938 werden ze tweede in de Italiaanse kampioenschappen en in 1938 en 1942 wonnen ze de ‘Coppa Italia’, maar dit waren de enige overwinningen net voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog. Nog een verandering vond plaats in 1947 toen Gianni Agnelli erevoorzitter werd op slechts 25-jarige leeftijd.

De club ondervond een ware ramp in 1949. Een vliegtuig met bijne de gehele ploeg stortte neer vlakbij Superga. Alle inzittenden kwamen om, waaronder de spelers, ambtenaren, de staf en vele andere clubleden.

In 1952 begon Juventus zich te herstellen en won zijn negende league titel, gevolgd door de tiende in 1958. Dit onderscheidde de club als een meervoudig Italiaans kampioen en hierbij mochten ze een gouden ster voor excellentie in de sport dragen. Ze waren het eerste Italiaanse team dat tien league titels had gewonnen. Dit opwindende tijdperk was de periode van de grote spelers Sivori en Charles.

Milaan was de grote meester van het Italiaanse voetbal in de jaren ’60 en Juventus nam dit weer over in de jaren ’70 en ’80 met niet minder dan negen league titels in vijftien jaar, van 1971 tot 1986. De echte doorbraak voor Juventus was echter de fantastische UEFA Cup overwinning in 1977.

In deze jaren zag de club de combinaties van Gentile, Cabrini, Scirea, Tardelli en Rossi, die succesvol waren in het WK van 1982 in Spanje. Er waren ook spelers zoals Platini en Brady die het hoogtepunt van hun carrière met Juventus bereikten.

In 1990 verhuisde Juventus naar het Delle Alphi stadion en in 1995 behaalde de club zijn twintigste league titel en zijn tweede gouden ster. Tijdens de jaren ’90 wonnen ze ook de UEFA Champions League, de UEFA Cup, de UEFA Intertot Cup, de UEFA Super Cup en de Intercontinental Cup.

In 2006, met Fabio Capello als coach, na een paar succesvolle jaren en na het behalen van hun 28e en 29e kampioenschappen, degradeerden ze onverwachts naar de tweede divisie door wedstrijdvervalsing.

Dankzij de betrokkenheid van grote spelers zoals Buffon, Del Piero, Trezeguet en Camorenesi, die besloten bij de club te blijven, waren ze spoedig terug aan de top van het Italiaanse voetbal.

Het succesverhaal van Juventus:

Internationale toernooien:

 • Intercontinental Cup (2): 1985 en 1996.
 • European Champions’ Cup / UEFA Champions League (2): 1984-85 en 1995-96.
 • UEFA Cup Winners’ Cup (1): 1983-84.
 • UEFA Cup (3): 1976-77, 1989-90 en 1992-93.
 • UEFA Intertoto Cup (1): 1999.
 • UEFA Super Cup (2): 1984 en 1996.
 • Runners-up in Intercontinental Cup (1): 1973.
 • Runners-up in UEFA Cup (1): 1994-95.

Nationale Italiaanse toernooien:

 • Italian voetbalkampioenschappen / Serie A: 27 keer
 • Coppa Italia: 9 keer
 • Supercoppa Italiana: 4 keer
 1. Persoonlijk Nederlands contact
 2. Ervaring in de sector
 3. Makkelijke betalingsopties
Heb je nog vragen?
Wij kunnen ze beantwoorden!